FAKTA: De seneste fem VM-finaler

Skrevet af admin

13/07/2014

Mest læste i dag

Søndag spiller Argentina og Tyskland finale ved VM-slutrunden i fodbold. Det er 24 år siden, at de to hold sidst mødtes i en VM-finale.

Én gang siden er Tyskland nået til finalen i turneringen, mens det er første gang for Argentina siden 1990.

Her er de seneste fem VM-finaler:

* 2010 i Sydafrika:

Spanien - Holland 1-0 (efter forlængelse)

VM-finalen stod for anden slutrunde i træk mellem to europæiske hold. Med 0-0 efter ordinær spilletid skulle Spanien og Holland i forlænget spilletid. Fire minutter før en truende straffesparkskonkurrence satte spanske Andrés Iniesta sejrsmålet i nettet. Det var Spaniens første VM-titel og første gang, at et europæisk hold vandt turneringen uden for Europa. Bronzen blev vundet af Tyskland.

* 2006 i Tyskland

Italien - Frankrig 6-4 (efter forlængelse og straffespark)

Brasilien var på forhånd udråbt som VM-favorit, men blev allerede slået ud i kvartfinalen af Frankrig, som gik hele vejen til finalen, hvor Italien ventede. De to europæiske hold spillede 1-1 i ordinær spilletid. Ingen mål i forlængelsen, men efter straffesparkskonkurrencen kunne italienerne løfte VM-trofæet foran tusindvis af fans. De tyske værter tog bronzen.

* 2002 i Sydkorea og Japan

Brasilien - Tyskland 2-0

For tredje gang i træk stod Brasilien i en VM-finale, og med en finalesejr på 2-0 over Tyskland vandt Brasilien sin femte VM-titel. Det var første gang, de to hold mødtes ved en VM-slutrunde. Tyrkiet vandt bronze.

* 1998 i Frankrig

Frankrig - Brasilien 3-0

Værtsnationen gik hele vejen til finalen, hvor de forsvarende verdensmestre fra Brasilien ventede. Frankrig vandt VM-titlen på hjemmebane med en imponerende sejr på 3-0. Kroatien vandt bronze.

* 1994 i USA

Brasilien - Italien 3-2 (efter forlængelse og straffespark)

Brasilien hentede sin fjerde VM-titel med en finalesejr over Italien. Holdene spillede 0-0 i ordinær spilletid, forlængelsen endte også målløs, og så måtte der straffespark til, inden brasilianerne kunne juble. Bronzemedaljen gik til Sverige.

/ritzau/