FAKTA: De seneste fem VM-finaler

Søndag spiller Argentina og Tyskland finale ved VM-slutrunden i fodbold. Det er 24 år siden, at de to hold sidst mødtes i en VM-finale.

Én gang siden er Tyskland nået til finalen i turneringen, mens det er første gang for Argentina siden 1990.

Her er de seneste fem VM-finaler:

* 2010 i Sydafrika:

Spanien - Holland 1-0 (efter forlængelse)

VM-finalen stod for anden slutrunde i træk mellem to europæiske hold. Med 0-0 efter ordinær spilletid skulle Spanien og Holland i forlænget spilletid. Fire minutter før en truende straffesparkskonkurrence satte spanske Andrés Iniesta sejrsmålet i nettet. Det var Spaniens første VM-titel og første gang, at et europæisk hold vandt turneringen uden for Europa. Bronzen blev vundet af Tyskland.

* 2006 i Tyskland

Italien - Frankrig 6-4 (efter forlængelse og straffespark)

Brasilien var på forhånd udråbt som VM-favorit, men blev allerede slået ud i kvartfinalen af Frankrig, som gik hele vejen til finalen, hvor Italien ventede. De to europæiske hold spillede 1-1 i ordinær spilletid. Ingen mål i forlængelsen, men efter straffesparkskonkurrencen kunne italienerne løfte VM-trofæet foran tusindvis af fans. De tyske værter tog bronzen.

* 2002 i Sydkorea og Japan

Brasilien - Tyskland 2-0

For tredje gang i træk stod Brasilien i en VM-finale, og med en finalesejr på 2-0 over Tyskland vandt Brasilien sin femte VM-titel. Det var første gang, de to hold mødtes ved en VM-slutrunde. Tyrkiet vandt bronze.

* 1998 i Frankrig

Frankrig - Brasilien 3-0

Værtsnationen gik hele vejen til finalen, hvor de forsvarende verdensmestre fra Brasilien ventede. Frankrig vandt VM-titlen på hjemmebane med en imponerende sejr på 3-0. Kroatien vandt bronze.

* 1994 i USA

Brasilien - Italien 3-2 (efter forlængelse og straffespark)

Brasilien hentede sin fjerde VM-titel med en finalesejr over Italien. Holdene spillede 0-0 i ordinær spilletid, forlængelsen endte også målløs, og så måtte der straffespark til, inden brasilianerne kunne juble. Bronzemedaljen gik til Sverige.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip