FAKTA: De store temaer på FN's Generalforsamling 2014

Mandag begynder FN's Generalforsamlings 69. møde på højt niveau med verdens store udfordringer på dagsordenen.

Her er de temaer, som forventes at dominere:

* Klima. FN's Generalsekretær, Ban Ki-moon, afholder klimatopmøde tirsdag, hvor over 120 stats- og regeringschefer, ministre og lige så mange toperhvervsfolk forventes at deltage.

Her skal de komme med forslag til, blandt andet hvordan CO2-udledningen kan mindskes, og hvordan man kan nå til politisk enighed om en ambitiøs aftale til klimatopmødet i Paris i 2015.

* Oprindelige folkefærd. Den første verdenskonference om oprindelige folkefærd afholdes mandag og tirsdag og skal handle om at dele synspunkter, perspektiver og gode måder at beskytte de oprindelige folkefærds rettigheder på.

* Befolkningsudvikling. Udfordringer og temaer der knytter sig til verdens voksende befolkningstal, herunder menneskerettigheder, bæredygtig økonomisk vækst, hungersnød og udvikling.

* Aktuelle kriser og udfordringer. Den genopblussede væbnede konflikt i Sydsudan, krisen i det østlige Ukraine, radikalisering og ekstremisme i forbindelse med Islamisk Stats fremrykning i Syrien og Irak, den hærgende Ebola-epidemi i Vestafrika og de humanitære kriser i Syrien, Somalia og Gaza.

FN's hjemmeside www.un.org, FN-forbundet og Udenrigsministeriet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip