FAKTA: De store temaer på FN's Generalforsamling 2014

Mandag begynder FN's Generalforsamlings 69. møde på højt niveau med verdens store udfordringer på dagsordenen.

Her er de temaer, som forventes at dominere:

* Klima. FN's Generalsekretær, Ban Ki-moon, afholder klimatopmøde tirsdag, hvor over 120 stats- og regeringschefer, ministre og lige så mange toperhvervsfolk forventes at deltage.

Her skal de komme med forslag til, blandt andet hvordan CO2-udledningen kan mindskes, og hvordan man kan nå til politisk enighed om en ambitiøs aftale til klimatopmødet i Paris i 2015.

* Oprindelige folkefærd. Den første verdenskonference om oprindelige folkefærd afholdes mandag og tirsdag og skal handle om at dele synspunkter, perspektiver og gode måder at beskytte de oprindelige folkefærds rettigheder på.

* Befolkningsudvikling. Udfordringer og temaer der knytter sig til verdens voksende befolkningstal, herunder menneskerettigheder, bæredygtig økonomisk vækst, hungersnød og udvikling.

* Aktuelle kriser og udfordringer. Den genopblussede væbnede konflikt i Sydsudan, krisen i det østlige Ukraine, radikalisering og ekstremisme i forbindelse med Islamisk Stats fremrykning i Syrien og Irak, den hærgende Ebola-epidemi i Vestafrika og de humanitære kriser i Syrien, Somalia og Gaza.

FN's hjemmeside www.un.org, FN-forbundet og Udenrigsministeriet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip