FAKTA: De vigtigste elementer i Junckers plan

13/09/2015 21:13

admin

Nyheder
Tyskland besluttede søndag eftermiddag midlertidigt at genindføre grænsekontrol på grænsen til Østrig. Det skete som en konsekvens af det stigende flygtningepres på landet. Beslutningen sker dagen før, at EU's justits- og indenrigsministre mødes i Bruxelles for at træffe den formelle beslutning om at fordele de 40.000 flygtninge, som EU-Kommissionen foreslog tilbage i maj.I onsdag fremlagde EU-Kommissionens formand, Jean Claude Juncker, en plan for, hvordan EU skal fordele yderligere 120.000 flygtninge - altså 160.000 flygtninge. De vigtigste elementer i Junckers plan er følgende: * Obligatorisk kvotefordeling af i alt 160.000 flygtninge imellem EU-landene på et ekstraordinært justits- og indenrigsministermøde i Bruxelles mandag.* Permanent kvotesystem til fordeling af flygtninge imellem EU-landene under fremtidige kriser.* Hotspots i Italien og Grækenland for at identificere migranter og flygtninge.* Liste over sikre lande, som migranter, der ikke får lov at blive i EU, kan sendes retur til - og en handlingsplan for at gøre det.* Mulighed for midlertidigt at hoppe ud af EU-kvoter for flygtninge i tilfælde af f.eks. en naturkatastrofe. Det skal dog koste en afgift til EU-budgettet på 0,002 procent af et lands bruttonationalprodukt.* Styrkelse af EU's ydre grænser ved at videreudvikle grænseagenturet Frontex til et europæisk grænse- og kystvagtsystem.* Ny fond på 1,8 milliarder euro (13,5 milliarder kroner) til at bekæmpe årsagerne til migrationskrisen og være med til at skabe stabilitet i de lande, migranterne kommer fra.* Asylansøgere skal have lov at arbejde i det EU-land, hvor deres ansøgning behandles.Kilde: EU-Kommissionen

Mest læste i dag

Tyskland besluttede søndag eftermiddag midlertidigt at genindføre grænsekontrol på grænsen til Østrig. Det skete som en konsekvens af det stigende flygtningepres på landet.

Beslutningen sker dagen før, at EU's justits- og indenrigsministre mødes i Bruxelles for at træffe den formelle beslutning om at fordele de 40.000 flygtninge, som EU-Kommissionen foreslog tilbage i maj.

I onsdag fremlagde EU-Kommissionens formand, Jean Claude Juncker, en plan for, hvordan EU skal fordele yderligere 120.000 flygtninge - altså 160.000 flygtninge.

De vigtigste elementer i Junckers plan er følgende:

* Obligatorisk kvotefordeling af i alt 160.000 flygtninge imellem EU-landene på et ekstraordinært justits- og indenrigsministermøde i Bruxelles mandag.

* Permanent kvotesystem til fordeling af flygtninge imellem EU-landene under fremtidige kriser.

* Hotspots i Italien og Grækenland for at identificere migranter og flygtninge.

* Liste over sikre lande, som migranter, der ikke får lov at blive i EU, kan sendes retur til - og en handlingsplan for at gøre det.

* Mulighed for midlertidigt at hoppe ud af EU-kvoter for flygtninge i tilfælde af f.eks. en naturkatastrofe. Det skal dog koste en afgift til EU-budgettet på 0,002 procent af et lands bruttonationalprodukt.

* Styrkelse af EU's ydre grænser ved at videreudvikle grænseagenturet Frontex til et europæisk grænse- og kystvagtsystem.

* Ny fond på 1,8 milliarder euro (13,5 milliarder kroner) til at bekæmpe årsagerne til migrationskrisen og være med til at skabe stabilitet i de lande, migranterne kommer fra.

* Asylansøgere skal have lov at arbejde i det EU-land, hvor deres ansøgning behandles.

Kilde: EU-Kommissionen