FAKTA: De vil af med seks ugers selvvalgt uddannelse

Selvom anbefalingerne fra Carsten Koch-udvalget kun er sendt i høring, er der allerede stor debat om nogle af anbefalingerne. Her kan du se, hvem der er for og imod de mest omdiskuterede anbefalinger.

* Lediges ret til seks ugers selvvalgt uddannelse skal omlægges. Ledige har fortsat ret til uddannelsestilbud, men tilbuddet skal have et konkret jobsigte. Ordningen kan benyttes efter seks måneders ledighed. I dag er hovedreglen efter fire måneders ledighed.

Hvem er for: Bupl, Venstre, Dansk Folkeparti, Krifa

Hvem er imod: FOA, LO, Dansk Metal, 3F, HK, Enhedslisten, Dansk El-Forbund

* Ufaglærte ledige over 30 har fra første ledighedsdag ret til at tage en erhvervsuddannelse. Det anbefales, at den ledige selv skal betale en del af erhvervsuddannelsesforløbet ved at acceptere en lavere dagpengeydelse. Der skal være mulighed for at låne penge op til, hvad der svarer den hidtidige dagpengesats.

Hvem er for: Krifa

Hvem er imod: FOA, Dansk Metal, 3F, HK

* Jobrotationsordningerne skal målrettes personer, der har været ledige i mere end seks måneder. Den maksimale længde af et jobrotationsvikariat skal sættes ned fra 12 til seks måneder. Tilskuddet til jobrotationsydelsen skal sænkes.

Hvem er for:

Hvem er imod: Bupl, HK, Enhedslisten

/ritzau/

 

Dagens Gossip