FAKTA: Den første af flere kure

* Gennem århundreder har det været skik, at repræsentanter for folket mødte op hos monarken for at ønske godt nytår. Allerede midt i 1600-tallet omtales begivenhederne omkring årsskiftet som en gammel skik, og grundelementerne er stadig de samme.

* Den første kur finder sted 1. januar klokken 19, hvor der holdes taffel/middag i Christian VII's Palæ på Amalienborg for regeringen, landets øverste embedsmænd og hoffets ledelse.

* Den anden kur finder sted 6. januar i Christian VII's palæ, hvor regentparret modtager højesteretsdommere, Livgarden og Gardehusarregimenets officerskorps. Senere samme dag modtager regentparret det diplomatiske korps på Christiansborg Slot.

* Den tredje kur finder sted 7. januar på Christiansborg Slot, hvor regentparret modtager officerer fra forsvaret og beredskabsstyrelsen samt for indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner.

Kilder: Ritzau, kongehuset, Kongeligt Leksikon

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip