FAKTA: Den gule kammusling er til salg i Danmark

* Shell har været at finde i Danmark siden 1913. Først under navnet A/S Dansk Engelsk Benzin & Petroleums Co., som senere skiftede navn til A/S Dansk Shell.

* I dag er der over 300 servicestationer rundt om i landet, og Shell Danmark beskæftiger omkring 400 personer. Omkring halvdelen af de ansatte arbejder på Shells raffinaderi i Fredericia, mens den anden halvdel er beskæftiget på hovedkontoret i København.

* Dertil kommer yderligere 2500 personer på servicestationerne, som ejes af forpagtere, oplyser selskabet.

* Shell-raffinaderiet i Fredericia blev etableret i 1966. Raffinaderiet, der via en rørledning er forbundet med oliefelterne i den danske del af Nordsøen, spiller en vigtig rolle for forsyningssikkerheden i Danmark.

* Raffinaderiet producerer i dag mere end en tredjedel af alle de brændstofprodukter, som danskerne bruger, oplyser Shell på sin hjemmeside.

* Ifølge Shells regnskab for 2013 omsatte koncernen på verdensplan for 451,2 milliarder dollar. Det gav en indtjening på 16,5 milliarder dollar.

* Shell Danmark annoncerede fredag, at raffinaderiet i Fredericia, aktiviteterne i København og kæden af tankstationer i hele landet er sat til salg.

* Derimod bevarer selskabet sine aktiviteter i Nordsøen, hvor Shell får omkring fem procent af den samlede olieproduktion fra på verdensplan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip