FAKTA: Der skulle tre 112-opkald til før ambulancen kom

Mandag udåndede en 33-årig hjemløs mand på fortovet ved Amagerbro Metrostation. Han blev fundet livløs af forbipasserende, som gentagne gange forsøgte at få en ambulance til stedet. Men der gik 26 minutter fra det første opkald, til ambulancen kom.

Her er Region Hovedstadens Akutberedskabs redegørelse om forløbet, hvor der blev begået alvorlige fejl:

* Region Hovedstadens Akutberedskab modtog mandag den 6. oktober klokken 15.23 et opkald fra en person, der var bekymret for en "ukontaktbar borger", som lå foran Amagerbro Metrostation.

* Der er modtaget i alt tre opkald fra stedet: Klokken 15.23, klokken 15.31 og klokken 15.46.

* Af den første samtale fremgår det, at der er tale om en ukontaktbar borger, som dog ikke har hjertestop på dette tidspunkt. Den sundhedsfaglige medarbejder får i løbet af samtalen at vide, at "der er alkohol involveret".

* Akutberedskabets medarbejder tager kontakt til Metroselskabet, som vil sende en steward til stedet.

* Ved det andet opkald klokken 15.31 rykkes der for hjælp, og Akutberedskabet oplyser, at Metroselskabets personale er på vej. Der spørges ikke yderligere ind til, om situationen er ændret.

* Ved det tredje opkald klokken 15.46 ankommer politiet i slutningen af samtalen, og politiet overtager sagen. Betjentene konstaterer, at personen er livløs, og de beder om en ambulance og akutlægebil hos Akutberedskabet.

* Ambulancen ankommer klokken 15.49, og akutlægebilen ankommer klokken 15.53. Ved ambulancens ankomst har borgeren hjertestop, og der påbegyndes genoplivning, som ikke lykkes.

* Ifølge Region Hovedstadens redegørelse spørger Akutberedskabets personale på intet tidspunkt af forløbet til borgerens nationalitet eller etnicitet.

(Kilde: Notat fra Region Hovedstadens Præhospitale Virksomhed)

/ritzau/

 

Dagens Gossip