FAKTA: Derfor ændrer Sundhedsstyrelsen sit tilsyn

Der er væsentlige mangler i tilsynet af det danske sundhedsvæsen, og derfor har Sundhedsstyrelsen mandag afleveret en ny handlingsplan for at rette op.

Handlingsplanen bygger på en undersøgelse af Sundhedsstyrelsens tilsyn fra 2013.

Her kan du se de sager, der førte til undersøgelsen:

* Psykiater-sagen

Den nordjyske psykiater Arne Mejlhede blev i april sidste år kritiseret for at fejlbehandle flere af sine patienter.

På tre år har psykiateren fået hård kritik hele 11 gange i Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn, som er det øverste klagenævn indenfor patientsager.

* Sagen om hjerneskadede børn

Sundhedsstyrelsen reagerede ikke hurtigt nok på advarsler fra fagfolk om fødselspræparatet Misoprostols alvorlige bivirkninger, skrev Berlingske i juni sidste år.

Sundhedsstyrelsen ved ikke, hvor mange fejl der er sket. To lektorer fra jordemorskolen har kendskab til 12 sager, hvor Misoprostol-præparatet Cytotec er under mistanke for at have medført voldsomme fødsler med alvorlige bivirkninger. I tre af tilfældene er spædbørnene døde.

* Mammografi-sagen

Private klinikker overså brystkræft hos flere kvinder, kom det frem i 2010. Kvinderne havde selv mærket en knude i deres bryst. På private klinikker fik de at vide, at de var raske, men senere viste undersøgelser det modsatte.

Sundhedsstyrelsen siger dog, at det var regionerne og ikke styrelsen, der havde ansvaret for at sikre kvaliteten.

* Omniscan-sagen

I 2010 kom det frem, at røntgenkontrastmidlet Omniscan gjorde alvorligt syge nyrepatienter endnu mere syge, når de blev røntgenscannet. Mindst 40 patienter fik erstatning på flere millioner kroner fra Patientforsikringen.

Kilde: DR Nyheder

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip