FAKTA: Derfor bliver Riskær smidt ud af Alternativet

Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen meldte sig ind i Alternativet fredag 6. marts og havde planer om at stille op til Folketinget for partiet. Men nu er han blevet smidt ud af partiet inden et planlagt kampvalg ved et opstillingsmøde tirsdag 17. marts.

Se nogle af Klaus Riskær Pedersens udtalelser, der ifølge Alternativet er årsag til, at han er blevet ekskluderet:

Youtube-video 5. marts:

"Socialdemokraterne mener, at jeg er for blå til at være socialdemokrat, og de konservative mener, at jeg er for rød til at være konservativ, og så må det jo så blive et alternativ".

"Derfor kan jeg måske bidrage med at få luset de værste fantasier og forestillinger væk, som ikke har nogen gang på jorden, så vi kan skabe noget, der er bedre".

Berlingskes Politiko 9. marts:

"Der er forskellige dele af det, som ikke er hensigtsmæssige, hvis man gerne vil fremstå som en troværdig forretningsagent over for befolkningen. Derfor vil jeg meget gerne bidrage til, at vi kan få rettet her og der, hvor tingene er løbet af sporet."

"Grunden til, at jeg stiller op i Alternativet, er, fordi det er det rigtige projekt. Der ligger rigtig mange gode tanker bag. Men nogen steder er det blevet highjacket af nogle gammelstalinistiske dagsordener, vi har set på den yderste venstrefløj i gamle dage."

BT 9. marts:

Om forslag om borgerløn: "Hvis man giver alle 5-10.000 kr. om måneden for ikke at lave noget, ved vi godt, hvordan det ender. Det går ikke. Jeg har selv været venstreorienteret engang, og jeg får et smil på læben, når jeg læser nogle af de ting, de skriver."

"Det kan blive et problem, hvis man efterlader det indtryk ude i befolkningen, at Alternativet er en del af en uregerlig venstrefløj. Man kan ikke vinde valg på peace and love og sunde fødevarer. Programmet kræver en opstramning."

"Det politiske grundlag man har nu, er en fejlkorrigeret version af Liberal Alliance. Men Liberal Alliance er fyldt med fejl. Mange unge stemmer på dem, men de har hverken noget politisk projekt eller nogen politisk vision."

Kilder: Alternativet

/ritzau/

 

Dagens Gossip