FAKTA: Derfor er AC Børnehjælp i problemer

AC Børnehjælp har rod i økonomien, og derfor har adoptionsbureauet midlertidigt fået suspenderet sin ret til at optage nye barnløse par på venteliste.

Få overblik over sagen her.

* AC Børnehjælp er Danmarks største bureau til formidling af adoptioner.

* I november 2013 fik AC Børnehjælp hård kritik fra Ankestyrelsen i en rapport, som kastede lys over omfattende rod i organisationens økonomi.

* Blandt andet havde bureauet gennem syv måneder i 2012 slet ikke bogført sine udgifter. Desuden skulle en medarbejder have begået underslæb og for at dække hullet have sendt ekstraregninger ud til par på venteliste.

* Den 10. januar varslede socialminister Annette Vilhelmsen (SF) adoptionsbureauet om en foreløbig suspension af retten til at formidle adoption.

* Ifølge Ankestyrelsen havde bureauet givet urigtige oplysninger om sin økonomi. Ministeren følte ikke, hun kunne forsvare at lade nye par indbetale gebyrer til organisationen.

* Suspensionen betyder, at der ikke kan blive optaget nye ansøgere på venteliste hos AC Børnehjælp.

* I de sager, der allerede er sendt ud til et afgiverland, herunder sager, hvor der er fundet en konkret familie til et bestemt barn, vil sagsbehandlingen fortsætte, overvåget af Ankestyrelsen.

* Inden onsdag har AC Børnehjælp kunnet give sine bemærkninger til suspensionen. Ifølge DR har bureauet udarbejdet en plan sammen med Den Sociale Udviklingsfond, som vil gå ind i bureauets ledelse.

* Inden for en uge vil Ankestyrelsen tage stilling til, om adoptionsbureauet igen skal kunne optage nye par på ventelisten, eller om suspensionen skal være permanent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip