FAKTA: Derfor er efterforskning af MH17-styrt vanskelig

* Den 17. juli eksploderede Malaysia Airlines fly MH17 over det østlige Ukraine, da det var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

* Flyet havde 298 passagerer og besætningsmedlemmer om bord.

* Der blev øjeblikkeligt fremsat beskyldninger om, at flyet var skudt ned af prorussiske separatister, mens disse beskyldte det ukrainske militær for at have angrebet passagerflyet.

* En ny foreløbig rapport fra den hollandske havarikommission fastslår nu, at flyet blev skudt ned, men den kaster ikke nyt lys over skyldsspørgsmålet. Holland står i spidsen for efterforskningen, fordi de fleste dræbte om bord på flyet var hollændere.

* De hollandske eksperter har ikke været i stand til selv at besøge nedstyrtningsstedet i Donetsk-regionen tæt på den russiske grænse.

* De sorte bokse er sendt til analyser i Farnborough i Storbritannien.

* Kort efter flykatastrofen rejste retsmedicinere til Ukraine for at indsamle lig og kropsdele, men kampe i området delvist forhindrede og vanskeliggjorde deres arbejde, samtidig med at prorussiske oprørere i flere dage blokerede for adgangen til ulykkesstedet.

* Af samme grund var der problemer med at bjærge de omkomne ved ulykkesstedet. Et tog med nedkølede vogne transporterede først de fleste lig væk fra krigsområdet fem dage efter flystyrtet. De omkomne blev derefter fløjet til Holland.

* Eksperterne håber, at de kan vende tilbage til nedstyrtningsstedet, hvis våbenhvilen holder.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip