FAKTA: Derfor har Skat fået voldsom kritik

* Skat indledte i august 2013 tjenestemandssager mod fire chefer og to menige medarbejdere efter heftig kritik af Skats arbejdsmetoder.

* På baggrund af en indstilling fra tidligere højesteretsdommer Poul Sørensen, der har gennemført forhørene i sagen, offentliggjorde direktør i Skat, Jesper Rønnow Simonsen, onsdag sin beslutning om de disciplinære konsekvenser i sagen: To medarbejdere bliver overført til andet arbejde i Skat, mens én medarbejder får en advarsel, og én medarbejder får en irettesættelse.

* Det er blandt andet sagen om fotomodellen Camilla Vest og sagen om finansmanden Jesper "Kasi" Nielsen, Skat har fået kritik for - metoder der af De Konservative er blevet betegnet som "bøllemetoder".

* I sagen mod Jesper "Kasi" Nielsen forsøgte Skat ifølge dagbladet B.T. at presse og true erhvervsmanden gennem et halvt år til frivilligt at acceptere et stort, men juridisk tvivlsomt skattesmæk til firmaet Kasi ApS. Til gengæld ville Skat undlade at forfølge Jesper "Kasi" Nielsens familie med personlige skattesager.

* I sagen mod Camilla Vest blev topmodellen og hendes økonomi-uddannede mand frifundet i en skattesag ved Østre Landsret. Sagen drejede sig, om hvorvidt parret reelt boede i Danmark, og derfor var skattepligtige. Sagen var resultatet af Skats indsats rettet mod velhaveres brug af kreditkort, der flittigt bliver brugt i Danmark.

* Kritikken fik Skat til at sadle om og lave en række ændringer:

- Indsatsen mod økonomisk kriminalitet omorganiseres, og Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet nedlægges.

- Skat åbner en ny afdeling - den særlige kontrolafdeling.

- Der skal være klare retningslinjer for Skats samarbejde med andre myndigheder, herunder politiet.

- Skats nye organisation skal i højere grad understøtte retssikkerheden.

- Der skal laves en årlig "gennemsigtighedsrapport".

- Der indføres klare interne retningslinjer for, hvilke disciplinære sanktioner, der kan bringes i anvendelse i forhold til de ansatte.

- Der skal sikres ordentlighed og korrekthed i sagsbehandlingen.

- Afdelingerne i Skat skal skrive retningslinjer med særlig fokus på borgernes og virksomhedernes retssikkerhed.

Kilde: Skat.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip