FAKTA: Derfor kom Eurovision til at koste hoveder

* Formanden for bestyrelsen i Wonderful Copenhagen Michael Metz Mørch, har valgt at trække sig som følge af sagen om store underskud i det projektselskab, ESC14, der stod for afholdelsen af forårets store europæiske sangkonkurrence Eurovision.

* Tidligere er underdirektør i Wonderful Copenhagen og direktør i projektselskabet, Martin Bender, blevet fyret som følge af sagen.

* Eurovision kom til at koste 77,4 millioner kroner mere end budgetteret. Det viser en redegørelse, som selskabet bag Eurovision, Projektselskabet ESC 2014, tidligere har fremlagt.

* 34,6 millioner havde man oprindeligt budgetteret med, men Eurovision kom til at koste hele 112 millioner. Showet blev altså tre gange så dyrt som beregnet.

* Eurovision blev holdt i de gamle B&W-haller, som ligger på Refshaleøen i København. Inden showet skulle hallerne bygges om. Det var dette byggeri, der fik budgettet til at skride.

* 18 millioner kroner havde man regnet med, at ombygningen ville koste. Det endte med at koste næsten 90 millioner.

* Det skyldes blandt andet, at tre bærende søjler i hallerne skulle rives ned, for at DR kunne lave panoramaoptagelser ud over publikum. Efter showet skulle søjlerne bygges op igen. Og det blev langt dyrere, end man havde forventet.

* For at få plads til DR's scenedesign måtte der bygges et teltområde uden for hallerne. De ændrede planer resulterede i et byggesagsgebyr, og teltområdet kom til at koste ekstra i varme og rengøring. Ovenikøbet blev teltene raseret af stormen Carl.

* Desuden modsatte fagforeningerne sig, at projektselskabet, som man havde regnet med, kunne benytte frivillig arbejdskraft til byggeriet. Derfor kom der uforudsete udgifter til løn.

* Mens DR havde ansvaret for selve showet, stod Region Hovedstaden, Københavns Kommune, REDA og Wonderful Copenhagen bag projektselskabet.

Kilde: Wonderful Copenhagen

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip