FAKTA: Derfor kræver Grønlands opposition nyvalg

* I Grønland kræver oppositionen, at regeringsleder Aleqa Hammond fra det socialdemokratiske Siumut går af efter en sag om bilagsrod for 106.363 kroner.

* Det største oppositionsparti, Inuit Ataqatigiit (IA), som sidder på 11 af de 31 pladser i parlamentet (Inatsisartut), har varslet et mistillidsvotum, som måske allerede kan komme tirsdag, når Inatsisartut åbner.

* Hammond brugte selvstyrets pengene til private formål, blandt andet flybilletter til familien, hotelregninger, restaurant og minibar.

* Hun var trods flere rykkere halvandet år om at betale pengene tilbage til landskassen. Det skete først i september i år.

* Den samlede opposition, IA, Demokraterne, Partii Naleraq og Partii Inuit, krævede lørdag, at Inatsisartut som det første på efterårssamlingen debatterer anklagerne mod Hammond.

* Hammond har tidligere har været på kant med loven. I 1996 blev hun dømt for bedrageri, da hun betalte med falske kreditkort på et hotel for 5000 kroner.

Kilde: Sermitisaq.ag m.fl.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip