FAKTA: Derfor kræver Grønlands opposition nyvalg

* I Grønland kræver oppositionen, at regeringsleder Aleqa Hammond fra det socialdemokratiske Siumut går af efter en sag om bilagsrod for 106.363 kroner.

* Det største oppositionsparti, Inuit Ataqatigiit (IA), som sidder på 11 af de 31 pladser i parlamentet (Inatsisartut), har varslet et mistillidsvotum, som måske allerede kan komme tirsdag, når Inatsisartut åbner.

* Hammond brugte selvstyrets pengene til private formål, blandt andet flybilletter til familien, hotelregninger, restaurant og minibar.

* Hun var trods flere rykkere halvandet år om at betale pengene tilbage til landskassen. Det skete først i september i år.

* Den samlede opposition, IA, Demokraterne, Partii Naleraq og Partii Inuit, krævede lørdag, at Inatsisartut som det første på efterårssamlingen debatterer anklagerne mod Hammond.

* Hammond har tidligere har været på kant med loven. I 1996 blev hun dømt for bedrageri, da hun betalte med falske kreditkort på et hotel for 5000 kroner.

Kilde: Sermitisaq.ag m.fl.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip