FAKTA: Det besluttede Nato-ministrene tirsdag

Natos 28 udenrigsministre besluttede på et møde i Bruxelles tirsdag at:

* Styrke Natos fælles forsvar for at vise solidaritet over for de Nato-lande mod øst, som udtrykker bekymring over krisen i Ukraine og det store antal russiske tropper tæt på den østlige ukrainske grænse.

Natos militære ledelse skal nu udarbejde en pakke, som skal indeholde konkrete tiltag, som støtter øst-landene og viser, at Nato står bag dem.

* Styrke partnerskabet med Ukraine. Det indebærer ikke tropper eller våben, men mere blød støtte til at reformere og modernisere det ukrainske militær, samt afholde militære øvelser, så det ukrainske militær arbejder bedre sammen med Nato.

* At sende flere eksperter til Natos kontor i Ukraines hovedstad, Kijev.

* Suspendere al praktisk civilt og militært samarbejde med Rusland. Det er en godkendelse og videreførelse af en beslutning taget på ambassadørniveau 5. marts. Dog vil Nato fortsætte den politiske dialog i Nato-Rusland-rådet på ambassadør- og ministerniveau.

* Styrke og forbedre forholdet til og samarbejdet med flere af Natos østlige partnere, Moldova, Armenien og Aserbajdsjan, i konsultation med de lande og inden for de eksisterende bilaterale programmer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip