FAKTA: Det betyder kontanthjælpsloftet

Boligselskaberne frygter, at det nye kontanthjælpsloft vil betyde, at flere lejere ikke har råd til at betale for deres bolig.

LÆS her mere om kontanthjælpsloftet:

* Det nye kontanthjælpsloft blev vedtaget af Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance i marts. Det får virkning fra 1. oktober. Målet er at gøre det mere attraktivt at arbejde.

* Der skæres ikke i selve kontanthjælpen, men der lægges et loft over, hvor meget kontanthjælpsmodtagere kan modtage i alt. Mange får eksempelvis, ud over kontanthjælpen, boligstøtte.

* Loftet er på mellem 10.849 kroner og 15.385 kroner alt efter familiestørrelse.

* For enlige vil det betyde 2500 til 3800 kroner mindre om måneden afhængig af antallet af børn. Ægtepar får mellem 1500 og 2300 mindre om måneden afhængig af antallet af børn.

* Desuden indføres der en 225-timers regel. Den betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal kunne dokumentere, at de har haft mindst 225 timer i "ordinær, ustøttet beskæftigelse" i løbet af det seneste år for at bevare retten til fuld hjælp.

* Regeringen vurderer, at de nye regler vil styrke de offentlige finanser med 530 millioner kroner om året og øge beskæftigelsen med 700 fuldtidsstillinger.

Kilde: borger.dk, Altinget, Ritzau

/ritzau/

 

Dagens Gossip