FAKTA: Det er Carsten Koch-udvalgets opgave

Regeringen nedsatte i februar 2013 en ekspertgruppe, der fik til opgave at kulegrave beskæftigelsesindsatsen, som samfundet hvert år bruger omkring seks milliarder kroner på.

I kommissoriet fremhæver regeringen, at den ønsker "en effektiv aktiv beskæftigelsesindsats, som tager udgangspunkt i den enkelte ledige", der skal rustes bedre til at blive varigt inkluderet på arbejdsmarkedet.

* Ekspertgruppen har været suppleret af en såkaldt partsgruppe med arbejdsmarkedets parter, og den skal besvare tre spørgsmål:

* Hvordan sikres en beskæftigelsesindsats, der hjælper de ledige hurtigst muligt i varig beskæftigelse?

* Hvordan sikres en meningsfuld beskæftigelsesindsats, der tager udgangspunkt i den enkelte lediges behov - uden at svække princippet om, at ledige skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet?

* Hvordan kan samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre styrkes, herunder hvordan sikres et optimalt jobmatch, for eksempel så virksomhederne får den mest kvalificerede arbejdskraft, og ledige kommer i varig beskæftigelse?

* Ekspertgruppen afleverede i februar 2014 sin første rapport med 39 anbefalinger til en ny og mere individuel indsats for ledige på dagpenge.

* Dens anden rapport om ledige på kontanthjælp fremlægges tirsdag formiddag på et pressemøde, som beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) og de fire medlemmer af ekspertgruppen deltager i.

* Gruppens formand er den forhenværende socialdemokratiske skatte- og sundhedsminister Carsten Koch (S).

* Den tæller også de to økonomiprofessorer Michael Rosholm fra Aarhus Universitet og Per Kongshøj Madsen fra Aalborg Universitet, som er formand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, samt beskæftigelseschef Vibeke Jensen fra Aarhus Kommune.

(Kilde: Beskæftigelsesministeriet)

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip