FAKTA: Det er eksspindoktor mistænkt for i lækagesag

Skrevet af admin

|

25/07/2014

Dagens topnyheder

Tidligere spindoktor for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), Peter Arnfeldt, kræver, at myndighederne inden tre måneder træffer afgørelse om, hvorvidt der skal rejses tiltale mod ham eller ej i forbindelse med sagen om læk af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fortrolige skattepapirer til BT op mod folketingsvalget i 2011.

Her er hvad Peter Arnfeldt er mistænkt for og sigtet for:

* Peter Arnfeldt, daværende spindoktor for Troels Lund Poulsen, tilbød ifølge Ekstra Bladet at lække fortrolige oplysninger om sagen til en af avisens journalister. Det kunne avisen dog ikke dokumentere med båndoptagelser.

* Arnfeldt har ifølge blandt andre skattedirektør Erling Andersen forsøgt at anfægte Skat Københavns frifindelse af Thorning-familien.

* Eksspindoktoren blev i september 2012 af Københavns Politi sigtet for at have lækket fortrolige oplysninger til pressen om statsministerparrets skatteforhold. Han har afvist alle anklagerne.

* Ifølge retsplejeloven har sigtede personer krav på, at der tages stilling til at rejse sag eller frafalde sag inden for en rimelig tid, efter at de har fået at vide, at de er sigtede.

* I retsplejelovens paragraf 718 a, stk. 2, står der blandt andet:

"Er afgørelse om påtaleopgivelse, tiltalefrafald eller tiltalerejsning ikke truffet, eller er der ikke anmodet om et retsmøde med henblik på sagens behandling som en tilståelsessag ... inden 1 år og 6 måneder efter det tidspunkt, hvor politiet har gjort sigtede bekendt med sigtelsen, skal anklagemyndigheden skriftligt underrette sigtede om, hvorpå sagen beror, og hvornår afgørelse i sagen kan forventes truffet."

/ritzau/