FAKTA: Det handler dagpenge-striden om

Helle Thorning-Schmidts (S) kontante udmelding i Berlingske søndag, om at regeringen ikke vil kigge på dagpengesystemet i de kommende finanslovforhandlinger, har medført skarp kritik fra både SF og Enhedslisten.

Læs her, hvad dagpenge-striden egentlig går ud på:

* Det var VK-regeringen, der sammen med de Radikale og Dansk Folkeparti i 2010 vedtog ændringerne af dagpengesystemer. Men det blev Socialdemokraterne, der sammen med De Radikale og SF stod for at gennemføre reformen.

* Reformen halverer dagpengeperioden fra fire til to år, og samtidig fordobler den længden af den periode, man skal være i arbejde for at genvinde retten til dagpenge fra 26 til 52 uger.

* Langt flere danskere, end det oprindeligt blev anslået, har mistet retten til dagpenge, og reformen har mødt skarp kritik. Blandt andet fra Socialdemokraternes tidligere formand Mogens Lykketoft, der i marts kaldte den det hidtil "mest brutale angreb på Den Danske Model".

* Både SF og Enhedslisten vil gerne have halveret genoptjeningsperioden, så den igen bliver på seks måneder som før reformen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip