FAKTA: Det har Skattesagskommissionen undersøgt

Skattesagskommissionen afleverer mandag formiddag sin rapport om statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, private skattesag til justitsminister Mette Frederiksen (S).

Ifølge Berlingskes og Politikens oplysninger vil den 1700 sider lange beretning indeholde forholdsvis hård kritik af embedsmænd som den tidligere departementschef Peter Loft, mens der ikke lagt op til, at nogen skal drages til ansvar for at forsøge at påvirke afgørelsen i skattesagen.

Læs her, hvad kommissionen har undersøgt:

* For det første har kommissionen skullet undersøge, om Skatteministeriets daværende top med ministeren Troels Lund Poulsen (V) i spidsen har forsøgt at påvirke Skat Københavns behandling og afgørelse af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag.

Her har kommissionen særligt set på møder og udveksling af notater og mails mellem Skatteministeriet og Skat København i perioden fra juni 2010, hvor spørgsmålet om Kinnocks skattepligt blev rejst i medier og frem til afgørelsen af skattesagen i september 2010.

* For det andet skulle kommissionen afklare, hvem der har videregivet fortrolige oplysninger fra Helle Thorning-Schmidts skattesag til pressen op til folketingsvalget 2011.

* På baggrund af undersøgelsen og afhøringen af 46 vidner har kommissionen blandt andet skullet foretage en vurdering af, om "der foreligger grundlag for, at det offentlige søger nogen draget til ansvar".

* Kommissionen skal også komme med forslag til "ændringer af love, administrative bestemmelser eller administrativ praksis, som undersøgelsen kan begrunde".

* Landsdommer Lars E. Andersen har været formand for kommissionen, som også tæller juraprofessor Niels E. Fenger og advokat Martin Simonsen. Desuden har advokat Lars Kjeldsen været udspørger for kommissionen.

Kommissionen blev nedsat af daværende justitsminister Morten Bødskov (S) i slutningen af 2011, og den begyndte de første afhøringer i august 2012.

Kilde: Skattesagskommissionens hjemmeside

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip