FAKTA: Det har Venstre sagt om regionerne

Ud af Folketingets otte partier vil de fire - S, R, SF og EL - beholde regionerne, mens K, LA og DF vil afskaffe dem. Kun Venstre vil ikke tilkendegive partiets holdning inden valget.

* Regionerne blev indført i 2007 som afløsning for amterne. Det skete, mens Venstres nuværende formand, Lars Løkke Rasmussen, var indenrigs- og sundhedsminister.

* Ved valget i 2011 ville Venstre nedlægge regionerne igen, men har ikke udtalt sig om spørgsmålet siden 2013.

* Bertel Haarder (V), daværende sundhedsminister, 12. august 2011: - Bundlinjen er klar: Regionerne skal afskaffes 1. januar 2013.

* Partiformand Lars Løkke Rasmussen (V), 6. oktober 2013: - Det er helt klart, at jo bedre regionerne performer, jo bedre de bruger vores penge, jo større grad af patienttilfredshed, desto mindre behov er der for at lave det om. Jeg er ret udogmatisk med hensyn til det.

* Carl Holst (V), næstformand for Danske Regioner, 12. maj 2015: - Vi skal lave et godt sundhedsvæsen for patienten, og hvis man kan gøre det med et andet system end det nuværende, så for min skyld ingen alarm. Umiddelbart har jeg svært ved at se det, men jeg er naturligvis åben over for at diskutere det.

Kilder: Politiken, Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip