FAKTA: Det konkluderes om skattesagens hovedpersoner

Skattesagskommissionen er mandag kommet med sin beretning om de implicerede personers ansvar i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Her er kommissionens konklusion omkring de enkelt personer:

* Peter Loft, tidligere departementschef i Skatteministeriet

Ifølge Skattesagskommissionen har Peter Loft involveret sig i Skat Københavns behandling på en måde, der strider mod kompetencereglen i skatteforvaltningsloven.

Det påpeges dog, at Loft ikke decideret har overtrådt kompetencereglen, men at han med sin stilling og sine kvalifikationer burde have handlet anderledes, og derfor også har handlet uagtsomt.

Derudover stilles Loft ansvarlig for at have videregivet et rygte om Stephen Kinnocks seksuelle orientering til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), uden at det havde sagligt interesse for sagen.

Kommissionen mener dog ikke, at Peter Loft kan drages til disciplinært ansvar for sine handlinger.

* Peter Arnfeldt, tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen.

Skattekommissionen mener ikke, at Arnfeldt kan stilles til ansvar for at lække oplysninger til BT.

Arnfeldt har efterfølgende fratrådt sin stilling i Skatteministeriet, og derfor kan han ikke pålægges et eventuelt disciplinært ansvar.

* Erling Andersen, tidligere direktør hos Skat København

Ligesom Peter Loft mener kommissionen, at Erling Andersen uberettiget har videregivet rygter om Stephen Kinnocks seksuelle orientering.

Kommissionen finder ikke grundlag for at pålægge Andersen et disciplinært ansvar, men påpeger det kritisable i, at han har videregivet oplysningerne til Peter Loft.

* Troels Lund Poulsen (V), daværende skatteminister

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen stilles til ansvar for at have videregivet rygterne om Stephen Kinnocks seksuelle orientering til Peter Arnfeldt og to af sine ministersekretærer.

Kommissionen mener dog ikke, at Troels Lund Poulsen har involveret sig i Skat's behandling af sagen eller forsøgt at omgøre Skat's afgørelse.

* Lars Løkke Rasmussen (V), daværende statsminister

Kommissionen mener ikke, at Lars Løkke Rasmussen har involveret sig i sagen eller videregivet fortrolige oplysninger.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip