FAKTA: Det laver Arbejdsretten

SAS vil have en hastesag i Arbejdsretten for at få kabinepersonalet til at genoptage arbejdet, der har ført til mere end 100 flyaflysninger.

* Arbejdsretten behandler især sager om:

- overtrædelse og fortolkning af hovedaftaler og tilsvarende overenskomster med almindelige og principielle bestemmelser på det kollektiv arbejdsretslige område.

- om overtrædelse af andre kollektive overenskomster vedrørende løn- og arbejdsforhold.

- samt om lovligheden af kollektive kampskridt, herunder anvendelse af sådanne til støtte for krav om overenskomst på områder, hvor kollektiv overenskomst ikke er indgået.

* Før en sag indbringes for retten, vil den normalt være behandlet i det fagretslige system ved lokal forhandling, på mæglings- og eventuelt tillige organisationsmøde og/eller fællesmøde samt undertiden ved faglig voldgiftsret.

* Støtter en fagforening økonomisk eller på anden måde overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, kan det koste fagforeningen en stor bod i Arbejdsretten.

* Man mister sin løn for de timer man strejker, og hvis firmaet anmelder strejken til arbejdsretten, bliver man idømt en bod.

* Arbejdsretten kan pålægge strejkende at gå i arbejde igen. Fortsætter strejken alligevel kan Arbejdsretten idømme skærpet bod.

Kilder: Arbejdsretten og Ritzau.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip