FAKTA: Det sagde MEP'erne under debatten med Tsipras

Skrevet af admin

08/07/2015

Dagens topnyheder

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, besøger onsdag EU-Parlamentet i Strasbourg. Her er pluk fra debatten om Grækenland:

Ashley Fox, konservativ brite: Jeg er ikke overrasket over, at grækerne stemte nej til flere spareplaner. Jeg ville også have stemt nej. Men jeg ville også stemme nej til at låne Grækenland flere penge. Grækenland er bankerot.

Reinhard Bütikofer, grøn tysker: Europa må sige ja til at eftergive Grækenland gæld, og Grækenland må sige ja til reformerne.

Giannis Pittella, socialistisk italiener: Vi socialister vil aldrig acceptere grexit - aldrig!

Ryszard Legutko, konservativ polak: Noget er råddent i den græske stat. Men noget er også råddent i EU.

Guy Verhofstadt, liberal belgier: Jeg er vred, for du taler meget om reformer. Men vi ser aldrig nogle reformer. (...) Vis, at du er en rigtig leder og ikke en falsk profet.

Elisa Ferreira, socialdemokratisk portugiser: Verdens øjne kan ikke tro, hvad de ser. Den Europæiske Union er ikke i stand til at løse et problem, der kun udgør to procent af dens velstand. At løse Grækenlands problem handler om politisk vilje.

Manfred Weber, konservativ tysker: Europas ekstremister hylder dig. Fidel Castro har sendt dig en hilsen, hvor han ønsker dig tillykke med sejren. Det ser ud til, at du har de forkerte venner.

Nigel Farage, EU-skeptisk brite: Det europæiske projekt er ved at dø. Planen er slået fejl. (...) Hvis du får mere, vil alle andre også have mere.

/ritzau/