FAKTA: Det savner Mette F. svar på i Eritrea-sag

Justitsminister Mette Frederiksen (S) fastslår i brev til Folketinget, at Udlændingestyrelsens Eritrea-redegørelse ikke afdækker hele forløbet omkring den omstridte rapport.

Udlændingestyrelsens fact finding-rapport er opsigtvækkende blandt andet blevet undsagt af den centrale kilde professor Gaim Kibreab samt to medarbejdere, som har været med til at udforme rapporten. Det er særligt det sammenfattende afsnit med konklusionen i rapporten, som har været udsat for kritik.

Her er de centrale spørgsmål, som justitsministeren savner svar på:

* Udlændingestyrelsen omtaler i sin redegørelse ikke baggrunden for, at styrelsen i forbindelse med rapporten om Eritrea har anvendt en anderledes opbygning end tidligere, og hvad det har haft af betydning for den måde, man har brugt kildeoplysninger på.

* Redegørelsen forholder sig ifølge Mette Frederiksen heller ikke til den rejste kritik om, at Udlændingestyrelsen i forbindelse med udarbejdelsen af rapporten skal have søgt at tegne et bestemt billede af forholdene i Eritrea. Særligt det sidste er afgørende for at opklare, om der har været lagt et politisk pres, for at Udlændingestyrelsens fact finding-rapport skulle nå en bestemt konklusion.

Kildr: Brev fra justitsminister Mette Frederiksen til Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik

/ritzau/

 

Dagens Gossip