FAKTA: Det siger de om Christian Friis Bachs afgang

Partileder Margrethe Vestager (R) på Twitter:

- Christian går af som udviklingsminister. Det er jeg ked af. Han var en super god minister, og han var en stærk og ordentlig minister.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) på Twitter:

- Meget trist at sige farvel til en af verdens dygtigste udviklingsministre, men mon ikke det bliver på gensyn til toppolitik.

Klimaordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om, hvorvidt det er den eneste rigtige beslutning at træde tilbage:

- Ja, det synes jeg sådan set, at det er. Det er jo i sidste ende ministerens ansvar, når systemet laver fejl, og derfor er det den beslutning, man skal træffe.

Udviklingsordfører og tidligere udenrigsminister Per Stig Møller (K) til Politiken:

- Han har været prisgivet af sine embedsmænd og med en kæmpe undskyldning til Lars Løkke, udvalget og en stor næse fra os ville han have kunnet fortsætte.

Venstres udenrigsordfører Søren Pind:

- Det stiller jo sagen noget anderledes, at det er den danske regering, der har været med til at ændre og vedtage rejsereglerne i GGGI, endnu før Lars Løkke Rasmussen blev formand for organisationen.

Tiltrædende udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R):

- Det at hjælpe mennesker i nød er det største, vi kan gøre. Ingen har gjort mere for udviklingspolitikken end dig, Christian. Jeg er ked af skiftet, men jeg kan love, at vi ikke kommer til at skifte politik.

Udenrigsministeriets departementschef Ulrik Vestergaard Knudsen:

- Jeg ser frem til, at den igangsatte undersøgelse vil kaste lys over, hvordan og hvorfor sagsbehandlingen i forhold til ministerens deltagelse i bestyrelsen for GGGI og kontrolmekanismerne i Udenrigsministeriet her har svigtet.

Generalsekretær Henrik Stubkjær fra Folkekirkens Nødhjælp, hvor Friis Bach tidligere var international chef:

- Han er en dygtig politiker, og jeg er overbevist om, at han vil arbejde videre med især det rettighedsbaserede udviklingsarbejde.

Politisk kommentator Hans Engell:

- Det er en flot og korrekt håndtering af ministeransvaret. Selvom han ikke har fået korrekte oplysninger fra sine embedsmænd, så er det ham, der har ansvaret for at orientere Folketinget korrekt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip