FAKTA: Det siger de om EU-kommissionens plan

EU-Kommissionens arbejdsplan for en overvejende fin modtagelse af flere af de danske EU-parlamentsmedlemmer.

Ulla Tørnæs (V):

- Arbejdsprogrammet indeholder rigtig mange gode takter. Særligt kommissionens ambitioner om at sætte en ny vækstdagsorden og at bekæmpe administrativt bøvl ser jeg som afgørende for at få Europa tilbage på sporet. Det er på allerhøjeste tid at bryde EU's mur af bureaukrati ned og i stedet sørge for, at EU står for enkel og god lovgivning.

Morten Messerschmidt (DF):

- Det er forfriskende at se, at Kommissionen nu endelig lægger op til at trække følehornene lidt til sig efter nu i årtier at have sprøjtet lag på lag af tunge og omkostningsfulde love og regler ud over de europæiske medlemsstater.

Jeppe Kofod (S):

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at redde Den Cirkulære Økonomi i arbejdsprogrammet. Jeg har arbejdet intenst på de indre linjer for at lægge pres på kommissionen som helhed og (næstformand) Timmermans i særdeleshed. Det er nu lykkedes. Det er rigtigt godt nyt for både naturen, klimaet og ikke mindst den danske økonomi.

Morten Helveg (R):

- Jeg glæder mig over deres løfte om at omstille energisektoren til CO2-neutralitet. Det er mit overordnede mål som ordfører for energisikkerhedsstrategien. Det er positivt, at kommissionen ønsker en transportsektor med mindre CO2-udledning. Det er helt afgørende, at alle Europas lande følger i den danske regerings spor og investerer massivt i tog i stedet for blindt at bygge flere og flere motorveje.

Margrete Auken (SF):

- Kommissionens første skridt bliver et fejltrin af rang. Hundredetusinder grønne arbejdspladser er kastet i skraldespanden, og chancen for at redde 58.000 europæere fra luftforureningens dødelige konsekvenser er forduftet.

Kilder: EU-Parlamentet

/ritzau/

 

Dagens Gossip