FAKTA: Det siger de om Malala Yousafzai

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

* Martin Schulz, formand for Europaparlamentet

- Uddannelse er en grundlæggende menneskeret og nøglen til et rigere og mere retfærdigt samfund. Malala har givet en stemme til millioner af børn og bragt håb til millioner af unge kvinder.

* Jens Rohde, MEP for Venstre:

- Malala er en helt enestående person, som udviser et helt exceptionelt mod i sin frihedskamp. Hvis Europaparlamentet overhovedet skal uddele priser, så må det være på sin plads at give Sakharov-prisen til Malala, som insisterer på retten til at være et selvstændigt individ, på retten til at være menneske.

* Christel Schaldemose, MEP for Socialdemokraterne:

- Malala er en virkelig værdig Sakharov-prismodtager. Hun er en inspiration for alle, der kæmper for en mere retfærdig verden. En unik lille pige med et enormt stort mod. Selv i en alder af 46 år tvivler jeg på, at jeg kunne udvise samme mod som hende."

* Morten Messerschmidt, MEP for Dansk Folkeparti:

- Malala Yousafzai er ikke bare en modig pige. Hun er selve symbolet på kampen mod de mørke kræfter. Jeg er stolt af at have støttet, at hun i dag modtager Sakharov-prisen. Hun giver lys i mørket for de mange, som lever med trusler om vold og undertrykkelse.

/ritzau/