FAKTA: Det siger Hoeness i sit farvel

Efter 44 år i Bayern München trækker Uli Hoeness sig med øjeblikkelig virkning fra posten som de forsvarende tyske fodboldmestres præsident.

Det sker dagen efter, at han fik en ubetinget fængselsdom på tre og et halvt års ubetinget fængsel for skattesvig for 28,5 millioner euro.

Den 62-årige Hoeness, der både som spiller, mangeårig manager og præsident siden 2009 om nogen har været synonym med Bayern, begrunder sin beslutning således i en personlig erklæring:

- Efter samtaler med min familie har jeg besluttet mig for at acceptere dommen fra landsretten i München om min skattesag. Jeg har bedt mine advokater om ikke at anke.

- Det stemmer overens med min opfattelse af anstændighed, rygrad og personligt ansvar. Skatteunddragelse var mit livs fejl. Jeg tager konsekvenserne af denne fejl.

- Samtidig nedlægger jeg med øjeblikkelig virkning mine embeder som præsident for (foreningen) FC Bayern München og som bestyrelsesformand for (aktieselskabet) FC Bayern München. Det gør jeg for undgå, at klubben lider skade.

- FC Bayern München er mit livsværk, og det vil den altid blive ved med at være. Jeg vil forblive tæt knyttet til denne fantastiske klub og dens mennesker, så længe jeg lever.

- Af hjertet tak til mine personlige venner og FC Bayern Münchens tilhængere for deres støtte.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip