FAKTA: Det siger Janukovitj efter sin flugt

Den væltede ukrainske præsident, Viktor Janukovitj, har torsdag udsendt en erklæring, efter at han i næsten en uge har været på flugt og forholdt sig tavs.

I erklæringen siger Janukovitj blandt andet:

- Jeg, Viktor Fedorovitj Janukovitj, henvender mig til det ukrainske folk. Jeg betragter fortsat mig selv som værende det legitime overhoved for den ukrainske stat, valgt ved frie afstemninger af ukrainske borgere.

- Ekstremisme hersker i gaderne i mange byer i vort land. Der har været trusler om repressalier imod mig og mine allierede.

- Jeg er nødsaget til at bede den russiske føderation om at sørge for min personlige sikkerhed fra ekstremisters handlinger.

- Desværre har intet af det, der sker i Ukraines parlament, lovlig karakter. Beslutninger, som er taget af parlamentet i mit fravær og mens mange medlemmer af Regionspartiet og andre fraktioner, som føler sig truet, og hvoraf nogle er ofre for fysisk vold og har måttet forlade Ukraine, er ulovlige.

- I denne situation erklærer jeg min beslutning om at kæmpe til enden for implementeringen af en vigtig kompromisaftale, der skal bringe Ukraine ud af denne dybe politiske krise.

- Jeg appellerer til, at Ukraine vender tilbage til at følge forfatningen.

- Jeg, som præsident, har ikke ladet de væbnede styrker blande sig i de interne politiske begivenheder, og jeg siger det samme nu. I det tilfælde, nogen giver en sådan ordre til de væbnede styrker og sikkerhedsstyrkerne, vil disse ordrer være lovstridige og kriminelle.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip