FAKTA: Det siger Mette Frederiksen om S-krise

Mette Frederiksen (S) sætter torsdag i et stort avisinterview ord på sit syn på dagpengereformen, EU-borgeres adgang til danske velfærdsydelser og Socialdemokraternes krise. Her er, hvad hun siger til Børsen:

Om dagpengereformen:

* "Når man er ude i den del af Danmark, hvor produktionsarbejdspladserne lukker ned, og hvor man måske selv har mistet sit arbejde, hvor dagpengereformen har nogle klare konsekvenser i menneskers liv, så er det ikke mærkeligt, at livet er sværere og ser sværere ud".

Om velfærdsydelser:

* "Hvis du dukker op ved grænsen og i løbet af ganske få dage gerne vil have adgang til det, vi har brugt generationer på at bygge op, så er det ikke fair. Sådan har jeg det, og sådan tror jeg, de fleste danskere har det".

Om at lytte til vælgerne:

* Når man ligger, hvor Socialdemokratiet gør lige nu, så kan man jo grundlæggende gå to veje. Enten kan man tænke: det er os, der har ret, og danskerne, der tager fejl. Eller også kan man gøre sig selv den umage at tænke: det kunne være, det var danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtede til at overveje situationen".

Om, hvorvidt der nu er en tillidskløft mellem partiet og vælgerne:

* "Det, tror jeg, man er nødt til at svare ja til".

Kilde: Børsen

/ritzau/

 

Dagens Gossip