FAKTA: Det siger pædagogerne om SFO

* Fagforbundet Bupl har spurgt sit skolepanel til dets oplevelse af fritidstilbuddene, efter at skolereformen blev gennemført i sommer.

* 1605 ud af 2073 har valgt at svare, heraf er 71 procent pædagoger, 14 procent er ledere, og 15 procent er tillidsrepræsentanter.

* 71 procent af pædagogerne og tillidsrepræsentanterne svarer, at kvaliteten i fritidstilbuddene er blevet dårligere som følge af reformen. To procent mener, at den er blevet bedre, mens 16 procent finder den uforandret.

* 52 procent af lederne svarer, at andelen af pædagogtimer i deres SFO, fritidshjem eller klub er faldet som følge af reformen. 21 procent melder om en stigning og 16 procent om status quo.

* 53 procent vurderer, at der i dag er færre børn indskrevet end på samme tidspunkt året før. 41 procent oplever ingen forandring, mens 6 procent melder om flere børn.

* 53 procent af de deltagende pædagoger og tillidsfolk arbejder i skolefritidsordning, 27 procent har delt ansættelse, 18 procent er ansat på skolen, mens 2 procent arbejder i klub.

* 92 procent af de deltagende ledere står i spidsen for en skolefritidsordning.

Kilde: Bupl

/ritzau/

 

Dagens Gossip