FAKTA: Det siger politikerne om fødevareforliget

Skrevet af admin

17/04/2015

Dagens topnyheder

354 millioner kroner er afsat til Fødevareforlig 3, der i perioden 2015-2018 skal styrke fødevaresikkerheden.

Det brede forlig er indgået mellem regeringspartierne SF, Enhedslisten og partierne i blå blok minus Liberal Alliance. Det siger de enkelte partier om aftalen:

* Landbrugs- og fødevareordfører René Christensen, Dansk Folkeparti:

- Jeg er glad for at vi fastholder den retning, der blev udlagt ved Fødevareforlig 1 og 2, hvor vi går imod mere vejledning og ikke kun fokuserer på kontrol. Fødevaresikkerhed er vigtig for fødevaresikkerheden og eksporten, og det bidrager aftalen til.

* Esben Lunde Larsen, Venstre, medlem af udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri:

- For Venstre har det været vigtigt at bekæmpe den vilkårlighed, som virksomheder risikerer at blive udsat for, så vi sikrer den enkeltes retsstilling. Samtidig lægger vi nu op til mere vejledning af virksomhederne frem for kun at fokusere på kontrol og bøder.

* Landbrugs- og fødevareordfører Daniel Rugholm, Konservative:

- Vi er glade for, at vi bevarer smileyordningen, som vi kender den i dag, så forbrugerne og virksomhederne ikke bliver forvirrede over at skulle forholde sig til nye kategorier.

* Landbrugs- og fødevareordfører Orla Hav, Socialdemokraterne:

- Jeg er godt tilfreds med, at vi tager hul på brug af ny teknologi og derved skaber grundlag for, at teknologien kan anvendes og udbredes i Danmark.

* Landbrugs- og fødevareordfører Ida Auken, Radikale Venstre:

- Vi glæder os over, at vi med fødevareforliget kan gøre det lettere at være en lille fødevareproducent.

* Landbrugs- og fødevareordfører Lisbeth Bech Poulsen, SF:

- Det er vigtigt, at vi fortsætter den gode indsats mod farlig kemi i fødevarer og lemper vilkårene for små gårdproducenter under hensyntagen til fødevaresikkerheden.

* Landbrugs- og fødevareordfører Per Clausen, Enhedslisten:

- Det er afgørende, at vi sikrer en effektiv kontrol og gør det lettere for små økologiske fødevareproducenter at leve op til reglerne.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

/ritzau/