FAKTA: Det skal Carsten Koch-udvalget undersøge

* Beskæftigelsesudvalget, som ledes af forhenværende skatteminister Carsten Koch (S), præsenterer sine endelige anbefalinger til en bedre indsats for de ledige på et pressemøde tirsdag.

* Desuden er der de to økonomiprofessorer, Michael Rosholm fra Aarhus Universitet og Per Kongshøj Madsen fra Aalborg Universitet, som er formand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Også beskæftigelseschef Vibeke Jensen fra Aarhus Kommune deltager.

* Udvalget skal kulegrave beskæftigelsesindsatsen, som samfundet hvert år bruger omkring seks milliarder kroner på.

* Ekspertgruppen har været suppleret af en såkaldt partsgruppe med arbejdsmarkedets parter.

* Ekspert- og partsgruppen skal besvare tre spørgsmål:

* Hvordan sikres en beskæftigelsesindsats, der hjælper de ledige hurtigst muligt i varig beskæftigelse?

* Hvordan sikres en meningsfuld beskæftigelsesindsats, der tager udgangspunkt i den enkelte lediges behov - uden at svække princippet om, at ledige skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet?

* Hvordan kan samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre styrkes, herunder hvordan sikres et optimalt jobmatch, for eksempel så virksomhederne får den mest kvalificerede arbejdskraft, og ledige kommer i varig beskæftigelse?

* Arbejdet er inddelt i to faser: Første del belyser indsatsen for ledige, der er parate til at komme i job. Anden del omfatter blandt andet personer på kontanthjælp, sygedagpenge, ledighedsydelse eller revalidering.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

/ritzau/

 

Dagens Gossip