FAKTA: Det skal Danmarksindsamlingen gå til

Det overordnede tema for Danmarksindsamlingen 2015 er uretfærdighed rundt om i verden.

Fra 1. januar skyder 12 af landets hjælpeorganisationer som Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet, Røde Kors og Unicef sammen med DR indsamlingen i gang.

Her er et overblik over, hvad indsamlingspengene fra 2015 skal gå til:

* I Afrika Syd for Sahara lever 17 millioner børn uden en fødselsattest. Det betyder, at de officielt er uden identitet, og konsekvenserne er eksempelvis, at mange børn i Togo ikke kan komme til lægen eller længere end 6. klasse i uddannelsessystemet.

* Antallet af flygtninge fra Sydsudan stiger hele tiden i Kakuma-lejren i Kenya, hvor antallet af flygtninge forventes at nå 210.000 inden for kort tid. Heraf er cirka to tredjedele børn og unge.

* I Indiens hovedstad Mumbai spreder tuberkulose sig med alarmerende hast, og byen har den største forekomst af tuberkulose i verden. Usle leveforhold i de store slumkvarterer og manglende adgang til behandling for de fattigste har dødelige konsekvenser.

* Madagaskar er et af verdens fattigste lande, hvor mere end 92 procent af befolkningen lever for under to dollar om dagen. Børnene betaler den højeste pris, og mange børn oplever at blive brugt som redskaber i familiernes kamp for overlevelse.

Lokale studier viser også, at børne- og ungdomsprostitutionen i storbyerne ligger på 23 til 28 procent for aldersgruppen 12 til 18 år.

* Haiti er det fattigste land på den vestlige halvkugle. 70 procent af den nationale indkomst går til bare 20 procent af befolkningen, mens kun 1,5 procent går til den fattigste femtedel af befolkningen.

Børnene i den fattige del af befolkningen har sværere ved at få en uddannelse og blive tilset af en læge, når de er syge. De er også langt mere udsatte for trafficking, vold og seksuelle overgreb, som er et stort problem i Haiti.

Kilder: Danmarksindsamling

/ritzau/

 

Dagens Gossip