FAKTA: Det skal EU-præsidenten tage fat på

Kalenderen for formanden for Det Europæiske Råd er fyldt med møder, rejser, telefonsamtaler, interview, taler, arbejdsmiddage, ceremonier og intern koordinering.

Konkret vil EU-præsidenten straks efter sin tiltrædelse 1. december i år få travlt med at forberede sit første EU-topmøde, der finder sted i Bruxelles 18.-19. december.

Topmødeforberedelsen foregår typisk ved, at EU-præsidenten tager på rundrejse til de 28 EU-landes hovedstæder for at få styr på de enkelte lederes ønsker og holdninger til de emner, der er på dagsordenen.

Jan Techau, der er direktør for tænketanken Carnegie Europe i Bruxelles, har følgende bud på, hvad der på det generelle plan vil fylde dagsordenen for den nye EU-præsident:

* PÅ DE INDRE LINJER:

- At udvikle et godt arbejdsfællesskab med den nye EU-kommission under ledelse af Jean-Claude Juncker.

- Endnu vigtigere: At sikre et godt og konstruktivt forhold til det nye parlament i kølvandet på den opslidende proces med uenighed mellem rådet og parlamentet frem mod valget af en ny kommissionsformand.

* PÅ DET POLITISKE FELT:

- At indhente, samle og behandle indspil fra medlemsstaterne til konkrete lovudspil fra EU-Kommissionen.

- Lede afgørende debatter om yderligere økonomiske reformer i medlemslandene og om styringen af den økonomiske politik, særligt i eurozonen.

- Søge en form for kompromis med Storbritannien for at sikre, at briterne bliver i EU.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip