FAKTA: Det skal lillebrorstrategien

Regeringen lancerer i næste uge et udspil om ungdomskriminalitet, hvor et af initiativerne er "lillebrorstrategien".

Her følger en forklaring på regeringens lillebrorstrategi:

* Det er et metodeudviklingsprojekt i fire-seks kommuner med udsatte boligområder, hvor der sættes ind på at forebygge, at yngre brødre/mindre børn i udsatte familier får den samme uheldige livsbane som deres storebrødre med skolefravær, kriminalitet, asociale venner med videre.

* Målgruppen er familier med børn i aldersgruppen 10-14 år, hvis ældre søskende er kendt af politiet og de sociale myndigheder.

* Initiativet vil sætte systematisk ind på at fastholde de yngre brødre og søstre i en god skolegang og et godt og aktivt fritidsliv, så de oplever, at der er andre muligheder end kriminalitet.

* Initiativet betyder, at der ved udvalgte familier etableres et tæt og struktureret samarbejde mellem Socialforvaltningens familieindsats og de tidlige forebyggende indsatser, som foregår i eksempelvis regi af skole, klubtilbud og fritidsaktiviteter.

* Konkret udvikles modeller, som skal hjælpe kommunen til at iværksætte en intens fokuseret indsats, som både omfatter familie, netværk, skole og fritid.

* Det vil være centralt, at man arbejder med familien ud fra et helhedsperspektiv.

* Der gennemføres en ekstern evaluering, og der afsættes to millioner kroner årligt i 2016-2019 til initiativet.

Kilde: Socialministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip