FAKTA: Det skal lillebrorstrategien

Regeringen lancerer i næste uge et udspil om ungdomskriminalitet, hvor et af initiativerne er "lillebrorstrategien".

Her følger en forklaring på regeringens lillebrorstrategi:

* Det er et metodeudviklingsprojekt i fire-seks kommuner med udsatte boligområder, hvor der sættes ind på at forebygge, at yngre brødre/mindre børn i udsatte familier får den samme uheldige livsbane som deres storebrødre med skolefravær, kriminalitet, asociale venner med videre.

* Målgruppen er familier med børn i aldersgruppen 10-14 år, hvis ældre søskende er kendt af politiet og de sociale myndigheder.

* Initiativet vil sætte systematisk ind på at fastholde de yngre brødre og søstre i en god skolegang og et godt og aktivt fritidsliv, så de oplever, at der er andre muligheder end kriminalitet.

* Initiativet betyder, at der ved udvalgte familier etableres et tæt og struktureret samarbejde mellem Socialforvaltningens familieindsats og de tidlige forebyggende indsatser, som foregår i eksempelvis regi af skole, klubtilbud og fritidsaktiviteter.

* Konkret udvikles modeller, som skal hjælpe kommunen til at iværksætte en intens fokuseret indsats, som både omfatter familie, netværk, skole og fritid.

* Det vil være centralt, at man arbejder med familien ud fra et helhedsperspektiv.

* Der gennemføres en ekstern evaluering, og der afsættes to millioner kroner årligt i 2016-2019 til initiativet.

Kilde: Socialministeriet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip