FAKTA: Det skal udredning komme med bud på

Mandag offentliggør Indien-ambassadør Peter Taksøe-Jensen en udredning om Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik. Rapporten har været undervejs siden efteråret.

Læs mere om udredningen her:

* Udredningen skal afdække Danmarks strategiske interesser i forhold til en række centrale udviklingstræk, udfordringer og muligheder i de kommende 10-15 år.

* Udredningen skal give et samlet bud på en stærkere koordinering og sammentænkning af Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik, forsvarspolitik, handelspolitik og eksportfremme samt udviklingspolitik.

* Udredningen skal give et samlet strategisk bud på kerneopgaver og prioriteter, som skal fremme Danmarks interesser i de kommende år.

* Formålet med udredningen er at skabe grundlaget for en øget fokusering og prioritering af Danmarks internationale engagement og varetagelsen af Danmarks interesser, herunder de kommercielle.

* Udredningsarbejdet skal blandt andet indgå i grundlaget for de kommende forhandlinger om et nyt forsvarsforlig efter 2017 samt en ny udviklingspolitisk strategi i 2016.

* Rapporten baserer sig på et omfattende analyse- og datagrundlag og flere end 100 møder med danske og udenlandske eksperter og interessenter.

Kilde: Udenrigsministeriet

/ritzau/

 

Dagens Gossip