FAKTA: Det sker til Danmarks menneskerettighedseksamen

Amnesty opfordrer verdens lande til at kritisere de bebude stramninger af udlændingeloven, når udenrigsminister Kristian Jensen (V) torsdag skal til eksamen i FN's Menneskerettighedsråd.

Her kan du få overblik over, hvad den går ud på.

* Alle 193 medlemslande skal med omkring fem års mellemrum til eksamen i FN's Menneskerettighedsråd. Formålet er at fremme menneskerettigheder og sørge for, at de bliver virkeliggjort.

* Menneskerettighedssituationen i landet bliver diskuteret, og de øvrige lande kommer med anbefalinger til, hvordan landet kan sikre, at menneskerettighederne bliver overholdt.

* Systemet blev skabt, da menneskerettighedsrådet blev etableret i 2006. Alle medlemslande er blevet gennemgået en gang, og nu begynder anden runde af eksamener.

* I 2011 var Danmark til sin første eksamen. Dengang kom medlemslandene med 133 anbefalinger, og Danmark offentliggjorde et svar på, hvilke anbefalinger man mente, man kunne acceptere.

* I alt accepterede Danmark 102 anbefalinger fuldt, mens fem blev delvist accepteret.

Kilder: FN, udenrigsministeriet

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip