FAKTA: Det strides parterne om i Norwegian-konflikten

Flyselskabet Norwegian indstiller onsdag al flytrafik i Skandinavien, når over 650 piloter - heraf 100 danske - strejker. Det ventes, at 75 procent af selskabets fly bliver på jorden.

800 kabineansatte er tirsdag sendt hjem som følge af strejken. Det ventes, at omkring 35.000 passagerer bliver berørt af onsdagens aflysninger af alle indenrigsflyvninger i Norge, Danmark og Sverige samt alle flyvninger mellem de skandinaviske hovedstæder.

* Piloterne i Norwegian frygter, at det skandinaviske datterselskab, som de er ansat i, Norwegian Air Norway (NAN), bliver nedlagt, og at de i stedet bliver tilbudt dårligere kontrakter i et nyt selskab.

* Pilotforbundet Parat har på vegne af Norwegian Pilot Union (NPU) truet Norwegian med et søgsmål. Her vil piloterne kræve ansættelse i moderselskabet Norwegian Air Shuttle.

* Et af kravene fra de strejkende piloterne er at få en overenskomst med moderselskabet.

* Norwegian selv siger, at selskabet har foreslået "flere helt nødvendige omkostningsreduktioner" for at sikre et bæredygtigt selskab og arbejdspladser.

* Ledelsen anklager NPU for at ville bestemme over Norwegian-koncernen samt for at gå efter en overenskomst med et selskab, de ikke er ansat i, og kræve, at den norske overenskomst også skal gælde uden for Norge.

* Norwegians informationschef Lasse Sandaker-Nielsen vil hverken be- eller afkræfte, om en afvikling af datterselskabet NAN var på dagsordenen på tirsdagens møde mellem parterne.

* Norwegian har omkring 4500 ansatte og er Skandinaviens næststørste flyselskab og det tredjestørste lavprisselskab i Europa.

* I dag driver Norwegian 424 ruter til 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand og USA. Norwegian fløj 24 millioner passagerer i 2014.

Kilder: NTB, Ritzau, Norwegian

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip