FAKTA: Det ved vi om Benghazi-angrebet i 2012

USA har pågrebet en af de formodede ledere af den gruppe, som i 2012 angreb USA's diplomatiske mission i den libyske by Benghazi. Herunder fakta om angrebet.

* 11. september blev USA's ambassadør i Libyen, Chris Stevens, og tre andre amerikanske diplomater dræbt, da islamister, som skulle tilhøre gruppen Ansar al-sharia, gik til angreb på det amerikanske konsulat i Benghazi.

* Den islamistiske gruppe har forbindelser til al-Qaeda.

* Det forlød først, at angrebet i Benghazi fandt sted i forbindelse med en demonstration mod en islamfjendtlig video, "Innocence of Muslims".

* Sagen har udløst politiske stridigheder i USA, hvor Kongressen har gennemført en række høringer. Republikanske politikere siger, at Obama-administrationen og CIA bevidst har givet et fejlagtigt billede af, hvad der skete for at dække over dårlig sikkerhed.

* Den daværende CIA-chef David Petraeus afviste kritikken mod efterretningstjenesten.

* FN-ambassadør Susan Rice måtte trække sit kandidatur til at efterfølge Hillary Clinton som USA's udenrigsminister, fordi hun fem dage efter angrebet omtalte det, som om det var "en spontan demonstration."

* Tirsdag bekendtgjorde Pentagon, at en af de formodede ledere af angrebet er blevet pågrebet af amerikanske soldater under en hemmelig operation og nu vil blive retsforfulgt i USA.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip