FAKTA: Det ved vi om bestikkelsessag fra Nykøbing Falster

13/06/2015 23:50

admin

Nyheder
Den omfattende sag fra Nykøbing Falster om påstået bestikkelse omfatter 13 anholdte. Bestikkelsen skal være foregået i perioden 2007-2015.Læs hvad vi ved om sagen her:* Seks mænd blev tidligt onsdag 10. juni varetægtsfængslet frem til 2. juli af en dommer i Retten i Nykøbing Falster. De nægter sig skyldige og har kæret fængslingskendelsen til Østre Landsret.* To af de fængslede er ansat i Rigspolitiet og Region Sjælland og mistænkt for at modtage bestikkelse, mens fire er medarbejdere, muligvis forhenværende, fra to it-firmaer, der har ydet bestikkelse.* Lørdag stod den administrerende direktør for Atea Danmark, Morten Felding, frem og informerede om, at han er blandt de sigtede. Her understregede han også, at ingen af de fængslede i sagen sidder i Ateas ledelse. * Ifølge sigtelsen har de to it-firmaer, hvoraf det ene er Atea, stillet mindst en million kroner til rådighed for de offentligt ansatte.* Pengene er ifølge politiet brugt på rejser til USA og Dubai samt til hotelophold i ind- og udland. Desuden var der lovet et sponsorat til Nykøbing Travbane på 100.000 kroner. IT-firmaet Atea valgte fredag at opsige sponsoratet.* 1,5 procent af Ateas omsætning med Region Sjælland blev ifølge sigtelsen indsat på kontoen, der blev stillet til rådighed.Kilder: Politiet, Ritzau, Atea.

Mest læste i dag

Den omfattende sag fra Nykøbing Falster om påstået bestikkelse omfatter 13 anholdte.

Bestikkelsen skal være foregået i perioden 2007-2015.

Læs hvad vi ved om sagen her:

* Seks mænd blev tidligt onsdag 10. juni varetægtsfængslet frem til 2. juli af en dommer i Retten i Nykøbing Falster. De nægter sig skyldige og har kæret fængslingskendelsen til Østre Landsret.

* To af de fængslede er ansat i Rigspolitiet og Region Sjælland og mistænkt for at modtage bestikkelse, mens fire er medarbejdere, muligvis forhenværende, fra to it-firmaer, der har ydet bestikkelse.

* Lørdag stod den administrerende direktør for Atea Danmark, Morten Felding, frem og informerede om, at han er blandt de sigtede. Her understregede han også, at ingen af de fængslede i sagen sidder i Ateas ledelse.

* Ifølge sigtelsen har de to it-firmaer, hvoraf det ene er Atea, stillet mindst en million kroner til rådighed for de offentligt ansatte.

* Pengene er ifølge politiet brugt på rejser til USA og Dubai samt til hotelophold i ind- og udland. Desuden var der lovet et sponsorat til Nykøbing Travbane på 100.000 kroner. IT-firmaet Atea valgte fredag at opsige sponsoratet.

* 1,5 procent af Ateas omsætning med Region Sjælland blev ifølge sigtelsen indsat på kontoen, der blev stillet til rådighed.

Kilder: Politiet, Ritzau, Atea.