FAKTA: Det ved vi om det nye ejendomsvurderingssystem

* Det nye system til vurdering af ejendomme skal erstatte det nuværende system, fordi det sidste år kom frem, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemte overens med de priser, husene blev handlet til. Og at det har været sådan længe.

* Regeringen nedsatte sidste år en kommission, som torsdag kommer med sine anbefalinger til et nyt system. Formand for kommissionen er Peter Engberg Jensen, mangeårig chef i Nykredit.

* Det nye system tager udgangspunkt i det nuværende system, så man har altså ikke kunnet nytænke hele systemet. Det var eksempelvis et krav til kommissionen, at statens indtægter fra ejendomsbeskatningen udvikler sig, som det ville have gjort under det nuværende system.

* Det nye system skulle have været på plads i 2015, men ifølge Ritzaus oplysninger vil regeringen anbefale, at man udskyder det til 2017, fordi der skal megen ny lovgivning på plads.

* Ifølge DR bliver det computere, der skal beregne ejendomsvurderingerne via oplysninger i en stor database. Tidligere har Peter Engberg sagt, at man blandt andet vil bruge gps-målinger og de seneste salgspriser som nogle af de parametre, der skal bestemme vurderingerne.

Når et nyt system er på plads i 2017, vil boligejere, der har betalt for meget i skat, ifølge TV2 få pengene tilbage fra og med 2011. Tidligere har forhenværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF) sagt, at der vil være for stor usikkerhed forbundet med at gå længere tilbage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip