FAKTA: Det ved vi om regeringens vækstplan

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bebudede allerede ved årsskiftet, at regeringen i løbet af foråret ville præsentere en vækstplan som en opfølgning på sidste års store vækstpakke, der blev landet med Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

Regeringens plan ventes at blive præsenteret inden for kort tid. Først skal Produktivitetskommissionen dog mandag fremlægge sin forslag til øget produktivitet i Danmark.

Dette ved vi om den kommende plan:

* Skatte- og afgiftslettelser til erhvervslivet:

Økonomiminister Margrethe Vestager (R) har overfor Børsen slået fast, at planen ikke kommer til at indeholde store skatte- og afgiftslettelser.

* Håndværkerfradrag:

Venstre og Konservative ser gerne, at boligjobordningen forlænges, så man også i fremtiden kan få skattefradrag for arbejde i og omkring boligen og sommerhuset.

Boligjobordningen har været en del af de seneste års vækstinitiativer. Regeringen er endnu uafklaret i spørgsmålet ifølge A4.

* Udbud af velfærdsopgaver:

Venstre og Konservative vil have øget udbud af offentlige velfærdsopgaver som børnepasning, ældrepleje og skoledrift. Produktivitetskommissionen har foreslået det samme.

Selvom finansminister Bjarne Corydon (S) har sat arbejde i gang for at vurdere mulighederne, har han afvist, at det bliver en del af forhandlingerne.

* Brændeafgift:

Skatteminister Morten Østergaard (R) er ifølge Jyllands-Posten parat til at justere den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift, som vil koste erhvervslivet 750 millioner kroner om året plus en masse bøvl. Venstre bakker op.

* Hypercentre:

Produktivitetskommissionen foreslår en liberalisering af planloven, så man kan tillade flere megasupermarkeder. Ifølge Information siger regeringen nej, mens Venstre er positivt stemt.

* Andet:

Margrethe Vestager siger til Information, at den kommende vækstplan skal kigge på bureaukratiske problemer samt på adgangen til kvalificerede medarbejdere og om uddannelserne er gode nok.

/ritzau/

 

Dagens Gossip