FAKTA: Det ved vi om skyderi på Krystalgade

Københavns Politi jagter en gerningsmand, der har skudt tre personer ved en skudepisode ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

* Lidt efter midnat natten til søndag bliver en person ramt i hovedet af skud ved et skyderi i Krystalgade. I forbindelse med skudepisoden bliver to politifolk såret af skud i henholdsvis armen og benet.

* Personen, der blev ramt i hovedet, er afgået ved døden, oplyser politiet. Der er tale om en civil person.

* Politiet jagter en gerningsmand, der er flygtet til fods.

* Signalementet på manden er, at han er iført sorte bukser og sorte sko. Han var desuden iklædt en lysegrå jakke med flerfarvede lyse felter.

* Politiet har evakueret Nørreport Station. I en periode standsede hverken S-tog eller metrotog ved stationen, men DSB oplyser natten til søndag, at tog igen stopper ved knudepunktet.

* Politiet har gennemsøgt området omkring Nørreport - blandt andet Ørstedsparken og Botanisk Have.

* Tungt bevæbnede betjente og hundepatruljer er massivt til stede i Indre By og ved samtlige søer, der adskiller Indre By fra blandt andet Østerbro, Nørrebro og Frederiksberg. Ved søerne tjekker politiet med lygter alle biler, der kører ad Fredensbro ud af Indre By.

* Det er ifølge politiet gætteri at spekulere i, om der er tale om den samme gerningsmand, som tidligere lørdag affyrede skud ved Krudttønden på Østerbro og dræbte en 55-årig mand. Han er stadig på fri fod.

* Tidligere lørdag oplyste politiet, at den dræbte mand på Østerbro var 40 år.

Kilde: Københavns Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip