FAKTA: Det vil investorerne undersøge i OW Bunker

Forløbet omkring brændstofselskabet OW Bunkers børsnotering og efterfølgende konkurs skal nu undersøges. Det er en række institutionelle selskaber - blandt andet pensionsselskaber - der vil have undersøgt forløbet.

* Formålet er at forstå hændelsesforløbet og skaffe informationer, der kan bruges til at vurdere, om der er basis for at gøre et juridisk ansvar gældende - og dermed mulighed for at få dækket tab.

* Årsagen er ifølge ATP, at de institutionelle investorer bag undersøgelsen har et ansvar over for deres medlemmer og kunder for at afdække, om det er muligt at få dækket nogle af de tab, de har lidt som følge af OW Bunkers konkurs.

* Advokatfirmaet Accura, advokatfirmaet Bruun & Hjejle og revisionsfirmaet EY skal lave undersøgelsen på vegne af de institutionelle investorer.

* Undersøgelsen skal blandt andet afdække hændelsesforløbet i forbindelse med børsnoteringen, hvad der stod i prospektet, og hvem der havde ledelsesansvaret i forbindelse med driften af OW Bunker.

* De institutionelle investorer omfatter blandt andre ATP, PFA, AP Pension, DIP, Industriens Pension, JØP, Maj Invest, PensionDanmark og SEB.

Kilder: ATP.

/ritzau/

 

Dagens Gossip