FAKTA: Dette skal Irak-kommissionen svare på

* Kommissionen, der blev nedsat af den nuværende regering i 2012, skal undersøge to hovedpunkter i forbindelse med krigene i Irak- og Afghanistan.

* For det første er det kommissionens opgave at komme til bunds i, hvad der var årsagen til, at Danmark gik i krig. Og ikke mindre vigtigt, om der blev fortiet noget, eller om grundlaget for at deltage i krigen holder vand.

* For det andet skal kommissionen undersøge forhold i forbindelse med tilbageholdelse af fanger af de danske soldater, og om de kan give anledning til kommentarer eller kritik.

* Kommissionen får fem år til at gennemgå materialet og tale med vidner, hvorefter den skal komme med forslag til, om man skal ændre love eller retningslinjer for eksempelvis behandlingen af fanger.

* Kommissionen skal også særligt undersøge, om den daværende VK-regering har fortiet oplysninger for Folketinget.

Det har der blandt andet været rejst spørgsmål om, efter det har vist sig, at antallet af fanger i Irak er væsentligt større end den tidligere regering sagde.

Kilder: Kommissoriet

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip