FAKTA: Disse byprojekter får støtte

Skrevet af admin

06/01/2015

Mest læste i dag

Fælleshaver, fjordhaver og grønne anlæg er blot nogle af de projekter, som har fået støtte til at nytænke grønne og blå byrum.

Læs kort her om alle projekterne:

* "Smag på Aarhus" skaber med 15 millioner kroner 600 spiselige byrum i blandt andet parker, boligkarréer og vejrabatter.

* 4H "Flere fælleshaver i byen" etablerer for 4,6 millioner kroner fælleshaver i 18 byer, som skal øge børns viden om natur og bæredygtighed.

* "Bo og Gro" udvikler med 6,7 millioner kroner en model for engagerende udemiljøer med udgangspunkt i tre fælleshaver i almene boligforeninger i Helsingør.

* "Fjordhaver i Limfjorden" stifter med 5,5 millioner kroner fire blå kolonihaveforeninger, hvor borgere kan dyrke havets delikatesser.

* "Vesterbros lunge" giver med 3,7 millioner kroner Københavnerne et grønt pusterum og mulighed for at dyrke 20 små, grønne anlæg langs Istedgade.

* "Sejlende fortællinger" kan med 8,9 millioner kroner sende skibet Bibiana af sted som en sejlende udstillings- og læringsplatform for børnekunst og kultur.

* "Cykellegebaner i ti byer" udvikler med 7,5 millioner kroner ti cykellegebaner i landet, hvor børn kan bevæge sig, blive sikre i trafikken og få gode cykelvaner.

* "Den grønne korridor" skal med 6,2 millioner kroner skabe et rekreativt grønt område, som samtidig kan forhindre oversvømmelser af Skjern by.

* "Vilde naturrum i byen" kan med 1,6 millioner kroner etablere et 650 m² stort naturrum i København med vilde planter, der afspejler Sjællands natur.

* "Krible Krable" skal med 1,7 millioner kroner inspirere daginstitutioner og børnefamilier til at udforske naturen i byen til vands, til lands og i luften.

* "Kulturhavn 365" får med 11,5 millioner kroner mulighed for at skabe liv i Københavns Havn året rundt, også om vinteren.

* "Odense Å" vil med 3,8 millioner kroner udvikle syv lokaliteter langs åen, som giver borgene mulighed for at opleve den på tæt hold og bruge den på nye måder.

* "Vestre Fjordpark" går med 9,5 millioner kroner i ryggen fra nedslidt friluftsbad til topmoderne 165.000 m² fjordpark, som kan bruges året rundt.

Kilde: Nordea-fonden.

/ritzau/