FAKTA: Disse byprojekter får støtte

Fælleshaver, fjordhaver og grønne anlæg er blot nogle af de projekter, som har fået støtte til at nytænke grønne og blå byrum.

Læs kort her om alle projekterne:

* "Smag på Aarhus" skaber med 15 millioner kroner 600 spiselige byrum i blandt andet parker, boligkarréer og vejrabatter.

* 4H "Flere fælleshaver i byen" etablerer for 4,6 millioner kroner fælleshaver i 18 byer, som skal øge børns viden om natur og bæredygtighed.

* "Bo og Gro" udvikler med 6,7 millioner kroner en model for engagerende udemiljøer med udgangspunkt i tre fælleshaver i almene boligforeninger i Helsingør.

* "Fjordhaver i Limfjorden" stifter med 5,5 millioner kroner fire blå kolonihaveforeninger, hvor borgere kan dyrke havets delikatesser.

* "Vesterbros lunge" giver med 3,7 millioner kroner Københavnerne et grønt pusterum og mulighed for at dyrke 20 små, grønne anlæg langs Istedgade.

* "Sejlende fortællinger" kan med 8,9 millioner kroner sende skibet Bibiana af sted som en sejlende udstillings- og læringsplatform for børnekunst og kultur.

* "Cykellegebaner i ti byer" udvikler med 7,5 millioner kroner ti cykellegebaner i landet, hvor børn kan bevæge sig, blive sikre i trafikken og få gode cykelvaner.

* "Den grønne korridor" skal med 6,2 millioner kroner skabe et rekreativt grønt område, som samtidig kan forhindre oversvømmelser af Skjern by.

* "Vilde naturrum i byen" kan med 1,6 millioner kroner etablere et 650 m² stort naturrum i København med vilde planter, der afspejler Sjællands natur.

* "Krible Krable" skal med 1,7 millioner kroner inspirere daginstitutioner og børnefamilier til at udforske naturen i byen til vands, til lands og i luften.

* "Kulturhavn 365" får med 11,5 millioner kroner mulighed for at skabe liv i Københavns Havn året rundt, også om vinteren.

* "Odense Å" vil med 3,8 millioner kroner udvikle syv lokaliteter langs åen, som giver borgene mulighed for at opleve den på tæt hold og bruge den på nye måder.

* "Vestre Fjordpark" går med 9,5 millioner kroner i ryggen fra nedslidt friluftsbad til topmoderne 165.000 m² fjordpark, som kan bruges året rundt.

Kilde: Nordea-fonden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip