FAKTA: Disse dansk cykelryttere har indrømmet doping

Nicki Sørensen siger mandag til BT, at han i sin aktive karriere benyttede sig af doping.

Dermed er han den seneste i rækken af danske cykelryttere, der erkender at have snydt med ulovlige præstationsfremmende stoffer i deres aktive karriere.

Foruden Nicki Sørensen drejer det sig blandt andet om følgende:

Marts 2013: Rolf Sørensen indrømmer, at han undervejs i karrieren har benyttet både epo og kortison. Han havde ellers hårdnakket benægtet det tidligere. Sørensen kan ikke med sikkerhed sige, om sejrene i Liege-Bastogne-Liege i 1993 og i Flandern Rundt i 1997 blev vundet uden snyd.

Januar 2013: Michael Rasmussen fortæller på et pressemøde, at han i 12 år har benyttet sig af dopingstoffer som epo, væksthormon, testosteron, insulin, kortison og blodtransfusioner. Han indstiller øjeblikkeligt karrieren.

November 2007: Bo Hamburger indrømmer, at han i perioden 1995-1997 har benyttet sig af epo. Han fastholder, at de flotte resultater efterfølgende er hentet uden ulovlige substanser. Hamburger optræder dog angiveligt på en fransk liste over ryttere, der var dopet under Tour de France 1998 eller 1999.

Maj 2007: Bjarne Riis erkender, at han har benyttet sig af præstationsfremmende stoffer - blandt andet i forbindelse med sin Tour de France-sejr i 1996. Han siger, at han selv anskaffede epo og selv tog det.

Maj 2007: Michael Kyneb indrømmer, at han i 1990'erne eksperimenterede med epo.

2007: Søren Lilholt beretter, at han prøvede ting i sin aktive karriere, som senere er kommet på dopinglisten. Lilholt stoppede karrieren i 1992.

November 2006: Jesper Skibby udgiver bogen "Jesper Skibby - forstå mig ret", hvori han indrømmer længerevarende brug af doping.

2002: Brian Holm indrømmer i bogen "Smerten glæden" at have benyttet sig af doping. I maj 2007 bliver han endnu mere konkret og siger, at han tog epo to gange i 1996, mens han kørte for Telekom-holdet.

1999: Per Pedersen, der har deltaget i Tour de France fire gange, indrømmer at have benyttet sig af kortison i løbet af karrieren.

/ritzau/

.

Dagens Gossip