FAKTA: Disse politikere har blandet sig i Mansour-sagen

Flere folketingspolitikere har offentlig ytret deres mening i sagen om dansk-marokkaneren Sam Mansour, der torsdag blev idømt fire års fængsel for at opfordre til terror.

Han beholdt dog sit danske statsborgerskab, og det har fået flere politikere op af stolen.

Det har fået Sam Mansours forsvarsadvokat, Thorkild Høyer, til at anmelde Inger Støjberg (V) samt de tre DF-politikere, Pia Kjærsgaard, Martin Henriksen og Peter Skaarup, til politiet, da han mener, at politikerne forhindrer en retfærdig rettergang, såfremt Mansour vælger at anke dommen.

Se, hvad politikerne har sagt her:

* Torsdag aften sagde Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, (DF) til Ritzau:

- Jeg synes, vi er til grin, og at det danske demokrati har spillet fallit. Vi er fuldstændig til grin på en sørgelig måde, og det er oprørende.

Denne udtalelse blev fulgt op med flere andre i løbet af fredagen.

* Torsdag eftermiddag klokken 15.31 skrev Inger Støjberg (V) på sin åbne facebookside:

- Jeg håber inderligt, at Sam Mansour (boghandleren fra Brønshøj) får frataget sit danske statsborgerskab og bliver udvist.

* Også Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, har offentligt kritiseret afgørelsen:

- Dommen over Said Mansour er og bliver en skandale. Han burde have frataget sit danske statsborgerskab. Det er logik for burhøns. Sådan er det, sagde han fredag i en kommentar til Ekstra Bladet.

* Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, er anmeldt for udtalelser om dommen til blandt andet Ekstra Bladet og DR:

- Han har forbrudt sig imod det at bo og leve og nyde beskyttelse i Danmark, og det skal have en konsekvenser. For mig at se: Klar udvisning, uanset om han har et dansk statsborgerskab at falde tilbage på eller ej, sagde Peter Skaarup torsdag til DR.

* Også Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, har ytret sig, men hun er ikke en del af anmeldelsen:

- Mennesker, der begår så grov kriminalitet, og som opfordrer til terror, de har intet at gøre i Danmark, sagde hun torsdag aften til DR.

* Det samme har Karsten Lauritzen, retsordfører for Venstre, men han er ligesom Bramsen ikke omfattet af anmeldelsen:

- I det her tilfælde lader det til, at Mansour ikke en gang ville blive statsløs, fordi han har et andet statsborgerskab. Derfor er det ret uforståeligt, at man ikke slår til, når man kan. Han er dømt for terror to gange, sagde han torsdag til Ritzau.

Kilder: DR, Ekstra Bladet, Ritzau.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip